Nieuws

Editie 2019 van Uit zonder Uitlaat

28 sep 2019

Editie 2019 van Uit zonder Uitlaat toverde de autovrije Mechelse binnenstad om in een bruisend centrum vol activiteiten. Samen met alle Mechelse organisaties genoten wij met Meet Mee Mechelen van de fijne namiddag met erg veel bezoekers aan onze stand. Onder een stralende zon stelden we onze activiteiten voor dit najaar.

Op dinsdag 1 oktober organiseren we in het museum Hof van Busleyden vanaf 19:30 een informatieavond rond geluidshinder en geluidsbeleving in een bruisend en leefbaar Mechelen. Verschillende sprekers komen aan het woord om een informatieve avond te hebben over hoe bij Mechelse evenementen en horeca wordt bewaakt dat de geluidshinder voor omwonenden beperkt blijft.

Dit najaar plannen we met Meet Mee Mechelen en Klimaan nauw te gaan samenwerken rond activiteiten om werk te maken van betere luchtkwaliteit in Mechelen. De afgelopen maanden hebben we de resultaten van de luchtkwaliteitsmeetcampagnes uitgewerkt tot onze visie op de Mechelse lucht. Op woensdag 2 oktober stellen we in Oh! Mechelen vanaf 19:30 de visietekst en de samenwerking met Klimaan.

Later in oktober plannen we ook nog een informatieavond rond geluidshinder door wegverkeer in Mechelen, met focus op de E19. De praktische details van deze activiteit volgen spoedig.

Deelname aan alle activiteiten is gratis, inschrijven is niet nodig.