Nieuws

Woensdag 2/10: Visie op de Mechelse Lucht & samenwerking met Klimaan

30 sep 2019

Op woensdag 2 oktober vanaf 19:30 stellen we met Meet Mee Mechelen onze visie op de Mechelse Lucht voor en de samenwerking met Klimaan. Dit vindt plaats in Oh! Mechelen, Kanunnik De Deckerstraat 20, zaal roOh!f.

In de afgelopen twee jaar hebben de vrijwilligers van Meet Mee Mechelen vier luchtkwaliteitsmeetcampagnes bij mekaar gefietst. De analyses van deze metingen zijn nu verwerkt tot onze visie op de Mechelse lucht, waarin zowel een stand van zaken wordt gemaakt als actiepunten zijn opgelijst om te werken aan betere luchtkwaliteit. Tijdens deze avond stellen we zowel de stand van zaken als de actiepunten voor.

Meet Mee Mechelen is niet de enige Mechelse organisatie die ijvert voor een betere luchtkwaliteit. Klimaan is een Mechelse burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaatneutrale samenleving, zonder daarbij het sociale aspect uit het oog te verliezen.

Samen met inwoners van Mechelen en de randgemeenten willen we denken én doen rond de thema’s energie, grond, water en lucht.

Heel concreet willen we energie en water besparen, samen groene energie opwekken, afval vermijden door spullen te delen en hergebruiken, de lokale landbouw promoten, zorgen voor meer bomen en groen, initiatieven nemen voor een gezondere lucht, … en veel meer.

Vanaf dit najaar willen we met Klimaan en Meet Mee Mechelen de krachten bundelen om samen initiatieven te nemen voor een gezondere lucht. Dit is dus een goede gelegenheid voor een korte voorstelling van Klimaan en een blik op verdere acties waar we ons samen voor in zetten.

Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.